Yleisömelonta käynnistyy 1.6.2023!


YLEISÖMELONTA Kanoottiseuran vajalla os. Pappilantie 11, Pieksämäki on torstaisin 1.6. – 17.8.2023 klo 18 – 20.
Pieksämäen kanoottiseura järjestänyt kesäkaudella maksuttomia torstai-illan ohjattuja yleisömelontoja sekä SUP-lautaharjoittelua Pieksänjärvellä. Torstaimelontoihin voivat osallistua kaikki melonnasta ja SUP-lautailusta kiinnostuneet henkilöt. Ryhmille suunnatut opastukset eri sopimuksesta.

Kanoottien vuokraus

Lintu kosken rannalla

Kaluston vuokraus- ja melontareittiasioissa ole yhteydessä seuran
MELAMESTARIIN sähköpostitse tai puhelimitse 040 503 832.


Lisätietoja vuokrauksesta

Kanoottiseuran tulevia tapahtumia

 • Uudistettu 36. Majavamelonta RETKIMELONTATAPAHTUMANA sunnuntaina 4.6.2023 klo 9. alkaen. Ohjelma on julkaistu Majavamelojien FB-sivuilla.
 • Kanoottiseuran jäseniä osallistuu Suomi Meloo -tapahtumaan 10.-16.6.

Vaalijalan, Pieksämäen Kanoottiseuran ja Pieksän Ladun yhteinen luontoretki
KOLOVEDELLE 7.-9.7.2023 (pe-su)

Kanoottiseura järjestää melontaretkiä
Kanoottiseuran, Pieksämäen Ladun ja Vaalijalan ky:n yhteisretki suuntautui 2019 Kolovedelle

Pieksämäen kanoottiseura on jälleen järjestämässä perinteistä yhteisretkeä Kolovedelle. Luvassa melontaa, patikointia ja ainutlaatuisten nähtävyyksien ihailua Saimaan saaristossa.
Matkan omavastuu n. 20-30€/henk. Hinta tarkentuu vielä lähempänä, kämpän ja mahdollisten lisäkanoottien/veneiden vuokra jaetaan osallistujien kesken.
Hintaan sisältyy kuljetukset, majoitus, kanoottivuokrat sekä aamiaiset ja päivälliset. Mukaan mahtuu n. 20-30 innokasta retkeilijää.
Majoitus Mäntysalon kämpässä, jonne siirtyminen meloen Kirkkorannasta, matkaa noin 9 kilometriä. Kämppään mahtuu 14 yöpyjää, telttapaikkoja on kämpän ympäristössä.
Lähtö perjantaina 7.7.2023 Pieksämäen kanoottiseuran rannasta yhteiskuljetuksella. Paluu Pieksämäelle sunnuntai-iltana.
Mukana kokeneita oppaita, jotka tarvittaessa toimivat melontaparina ja opastavat melonnan saloihin. Perheen pienimmille on tarjolla kanootteihin keskipenkkejä. Reitti on helppo. Melontaa voi myös käydä kokeilemassa Kanoottiseuran rannassa ilmaisella yleisömelontavuorolla torstai-iltaisin kello 18-20 1.6.2023 alkaen.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot sähköpostilla: jussi.lyyra (ät-merkki) etelasavonha.fi Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava:

 • Vesikulkuväline:
  o kaksikkokanootti (8 kpl Kanoottiseuralta, lisää vuokrattavissa Kirkkorannasta)
  o kolmikkokanootti (1 kpl vuokrattavissa Kirkkorannasta)
  o yksikkökajakki (3 kpl Kanoottiseuralta, lisää vuokrattavissa Kirkkorannasta)
  o kaksikkokajakki (1 Kanoottiseuralta, lisää vuokrattavissa Kirkkorannasta)
 • Mahdollinen melontapari/kanoottikunta
 • Majoitustoive (kämpässä vai teltassa)
 • Mahdolliset ruoka-aineallergiat
 • Tarkemmat aikataulut ja infot lähetetään osallistujille ennen reissua.
  Linkkejä: https://www.luontoon.fi/mantysalonkamppavuokratupa ja https://www.luontoon.fi/kolovesi


KOSKIMELONTA

Kanoottiseuran melontakurssi
Koskimelojat Konnekoskella. Kuva Hannu Klementti.

Koskimelontaryhmä käy mm. Konnekoskella melomassa. Jos olet kiinnostunut koskimelonnasta, ole yhteydessä Heikki Holopaiseen, puhelin 040 556 0798. Käymme säännöllisesti lähikoskilla.

Pieksämäen kanoottiseuralla 44. toimintavuosi

Seura kuuluu jäsenenä Suomen Melonta- ja Soutuliittoon ja Pieksämäen Seudun Liikuntaan. Seura kannustaa jäseniään kurssitoimintaan osallistumalla koulutuskustannuksiin. Pieksämäen uimahallia käytetään melontaharjoitteluun talvikaudella. Koululais- ja opiskelijaryhmille järjestetään tutustumista ja ohjausta lajiin. Melontaretkillä ja koskimelonnan harjoituksissa ohjataan uusia harrastajia lajin pariin.

Kesäkaudella järjestetään maksutta torstai-iltaisin ohjattua melontaa sekä  lautaharjoittelua Pieksänjärvellä. Torstaimelontoihin voivat osallistua muutkin kuin seuran jäsenet.
Seura järjestää oppilaitosten ja eri yhteisöjen kanssa tapahtumia, joissa on mahdollisuus saada ohjausta melonnan harrastamiseen. Työpaikkaliikuntana järjestetään ohjattuja retkiä, Tyhy-pajoja järjestetään tilausten mukaan. Kalustovarastona käytetään kaupungin omistamaa ja ylläpitämää vesiurheiluseurojen varastoa Pieksänjärven rannassa.

Retkimelontakohteita ovat lähiseudun järvet ja joet sekä koskireitit Keski-Suomessa, Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Vaativampia kohteita ovat perinteisesti olleet mm. Kuusamon, Lapin ja Pohjois-Ruotsin koskireitit. Osallistutaan Virtasalmen Majavamelontaan ja Suomi Meloo -tapahtumaan sekä Erämelonnan SM-kisoihin.

Jäsenyys kanoottiseurassa

Pieksämäen kanoottiseura on toiminut jo 44 vuotta. “Normiaikana” talvikaudella harjoittelemme Pieksämäen uimahallilla kajakkitekniikkaa ja pelaamme kanoottipooloa. Seuran toimintaan kuuluu mm. “puljausreissut” Konnekoskelle, melontaretket, talkoot ja keväisin lähijokien raivausreissut. Olemme tarjonneet torstai-iltaisin kesäkaudella mahdollisuuden lajin kokeiluun Vesiurheiluseurojen tukikohdassa, Pieksänjärvellä. Jäsenistön käytössä on 10 intiaanikanoottia ja noin 20 erilaista kajakkia sekä kolme SUP-lautaa ja kaksi purjelautaa jäsenhinnoilla Lisäksi on kaikenlaista melontaa ajatellen kattava oheisvarustus. Katso lisätietoja seuran jäseneksi liittymisestä