Melontakesä käynnistynyt Pieksämäellä

Melontakausi on käynnistunut koskimelonnan ja lähijokien Naarajokja Suihkolanjoen kevätraivauksilla.
Suihkolanjoesta on tullut erittäin haastava melojille. Joki on kunnostettu kalastuskäyttöön.

TULOSSA
Su 2.6. Majavamelonta Virtasalmella
Torstai-iltojen perinteiset yleisömelonnat alkavat to 6.6. klo 18-20.
Tervetuloa tutustumaan melontaan! Järjestämme melontaillat 15.8. saakka.
La 8.6.–pe 14.6. Suomi Meloo 2024
reitillä Ähtäri-Pori. Osallistuminen yhdessä Majavamelojien kanssa.

Pe 14.–su 16.6. retki Vaikkojoelle yhteistyössä Pieksän Ladun kanssa.
Lähtö perjantaina 14.6. kello 15.00 kanoottiseuran varastolta.. Lauantaina Vaikkojoen melontaa tai retkeilyä reiteillä Rakkinekoski-Makkarasärkkä (10km) tai Rakkinepolku (2km). Sunnuntaina paluu Pieksämäelle n. klo 15.00
Ilmoittautumiset 10.6. mennessä: jussi.lyyra@gmail.com
Retken hinta: Polttoainekustannukset ja osa ruokakustannuksista jaetaan osallistujien kesken, karkea arvio noin 20€/osallistuja

Kanoottien vuokraus

Lintu kosken rannalla

Kaluston vuokraus- ja melontareittiasioissa ole yhteydessä seuran
MELAMESTARIIN sähköpostitse
.tai puhelinnumeroon 040 503 8324
Lisätietoja vuokrauksesta

Koskimelonta

Kanoottiseuran melontakurssi
Koskimelojat Konnekoskella. Kuva Hannu Klementti.

Koskimelontaryhmä käy mm. Konnekoskella melomassa. Jos olet kiinnostunut koskimelonnasta, ole yhteydessä Heikki Holopaiseen, puhelin 040 556 0798. Käymme säännöllisesti lähikoskilla.

Pieksämäen kanoottiseuralla käynnistyi 45. toimintavuosi (2024)

Seura kuuluu jäsenenä Suomen Melonta- ja Soutuliittoon. Seura kannustaa jäseniään kurssitoimintaan osallistumalla koulutuskustannuksiin. Pieksämäen uimahallia käytetään melontaharjoitteluun talvikaudella. Koululais- ja opiskelijaryhmille järjestetään tutustumista ja ohjausta lajiin. Melontaretkillä ja koskimelonnan harjoituksissa ohjataan uusia harrastajia lajin pariin.

Kesäkaudella järjestetään maksutta torstai-iltaisin ohjattua melontaa sekä  lautaharjoittelua Pieksänjärvellä. Torstaimelontoihin voivat osallistua muutkin kuin seuran jäsenet.
Seura järjestää oppilaitosten ja eri yhteisöjen kanssa tapahtumia, joissa on mahdollisuus saada ohjausta melonnan harrastamiseen. Työpaikkaliikuntana järjestetään ohjattuja retkiä, Tyhy-pajoja järjestetään tilausten mukaan. Kalustovarastona käytetään kaupungin omistamaa ja ylläpitämää vesiurheiluseurojen varastoa Pieksänjärven rannassa.

Retkimelontakohteita ovat lähiseudun järvet ja joet sekä koskireitit Keski-Suomessa, Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Vaativampia kohteita ovat perinteisesti olleet mm. Kuusamon, Lapin ja Pohjois-Ruotsin koskireitit. Osallistutaan Virtasalmen Majavamelontaan ja Suomi Meloo -tapahtumaan sekä Erämelonnan SM-kisoihin.

Jäsenyys kanoottiseurassa

Pieksämäen kanoottiseura on toiminut jo 45 vuotta. “Normiaikana” talvikaudella harjoittelemme Pieksämäen uimahallilla kajakkitekniikkaa ja pelaamme kanoottipooloa. Seuran toimintaan kuuluu mm. “puljausreissut” Konnekoskelle, melontaretket, talkoot ja keväisin lähijokien raivausreissut. Olemme tarjonneet torstai-iltaisin kesäkaudella mahdollisuuden lajin kokeiluun Vesiurheiluseurojen tukikohdassa, Pieksänjärvellä. Jäsenistön käytössä on 10 intiaanikanoottia ja noin 20 erilaista kajakkia sekä kolme SUP-lautaa ja kaksi purjelautaa jäsenhinnoilla Lisäksi on kaikenlaista melontaa ajatellen kattava oheisvarustus. Katso lisätietoja seuran jäseneksi liittymisestä